www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

poolvos valt aan

12 juli 2021 15:00

Mark Goldner is voor de tweede keer hier samen met Julie Brigham-Grette. Hij is leraar in de Verenigde Staten en vertelt schioolkinderen over zijn ervaringen. Hij maakte deze video over een poolvos die probeert een ganzenkuiken te verschalken. De volwassen ganzen lukt het om de vos weg te jagen. Dat had ik ook al een dag eerder gezien, maar het is toch ongewoon. We hebben deze gans al een volwassen gans zien doden.
De vos komt van Krikjefjellet, waar hij een burcht heeft met jongen. Deze vios heeft twee jaar geleden een kraag gekregen met een satelietzender. Ook heeftd e vos kleurmerken in zijn linkeroor. Aan de voorkant rood en aan de achterkant lichtblauw.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210712, 10:00 20210712, 15:00 20210715, 15:00 alle verslagjes met kleine foto's
moeder ijsbeer poolvos valt aan vallend ijs

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [poolvos]  [brandgans]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.