www.poolstation.nl

weblog 2008


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

India opent station

1 Juli 2008 11:00
officieel poseren na de opening
Mr. Kapil Sibal, minister van wetenschap van India, heeft een nieuw poolstation geopend in Ny-Ålesund. India is het tiende land met een onderzoeksbasis in dit dorp. Ze verblijven in de oude school. Na de opening wordt er geposeerd. Van links naar rechts:
Dr. Kim Holmén (directeur onderzoek van het Noors Poolinstituut),
Dr. Binita Phartiyal (paleoklimaat),
Dr. Anupam Sharma (paleoklimaat),
Ambassador Banbit Antony Roy,
Minister Kapil Sibal,
Minister Tora Aasland (minister van wetenschap uit Noorwegen),
Dr. Rasik Rajindra (directur van het nationaal centrum voor antarctisch en oceanisch onderzoek in India, geoloog)
Mr. Asium Chaudnasiy (geoloog/glacioloog) Dr. Shailendra Saini (pool ionosfeer),
Mr. Himanshu Chaurasia (pool ionosfeer).
linbt doorknippen drie wetenschapsministers minister Sibal houdt een speech.
De minister knipt het lint Drie wetenschapsministers: Ms. Tora Aasland (Noorwegen), Dr. Anette Schavan (Duitsland) and Mr. Kapil Sibal (India). Minister Sibal geeft een prachtige speech waarvan ik een paar regels hieronder herhaal:
Mrs Gandhi had de visie om op Antarctica een onderzoeksstation te openen. Nu hebben we ook een arctisch onderzoeksstation. Antarctica is een gebied van de ontdekking, de Noordpool is een gebied van samenwerking. We zijn nietig in het heelal, Een stipje gezegend met leven. Als mens stellen we weinig voor, maar we hebben de plicht om voor onze werled te zorgen. We moeten waarde toevoegen. De steenkool in dit dorp zijn oude bladeren, doro de natuur veranderd in brandstof en uiteindelijk zelfs diamanten. De natuur voegt steeds waarde toe. We als mensen moeten hetzelfde doen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20080626, 15:30 20080701, 11:00 20080702, 12:00 alle verslagjes met kleine foto's
koninklijk bezoek India opent station Ny-Ålesund symposium

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [bezoekers]  [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.