www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Tweede vangst

27 juli 2016

Dit is de tweede vangst van het seizoen. We vangen weer specifiek een groep zonder kuikens, zodat we de ganzen meteen na het ringen kunnen loslaten. De groep zit steeds aan de mosrand van het meer Solvannet, net naast ons station. We jagen ze het fjord op (waarbij Willemijn even helemaal vastzit in de modder) en brengen ze met kano's en een zodiac naar de vangnetten aan de andere kant van het dorp. Het is een mooie groep van 47 individuen.
We doen de ganzen in kleine doosjes, waarin we ze gemakkelijk kunnen wegen en waarin ze rustig zitten totdat ze geringd worden.

Vrouwtjes krijgen een geolocator aan een extra riung. Hiermee kunnen we de timing van de trek en het broeden volgen. Willemijn houdt de poot vast.
Lydia MessingfeldJanwillem Loonen
Tom van HoofMaarten Siebelink
Kate Layton MatthewsJesse Jorna

Jesse plaatst de gans aan het begin van een vijf meter lange tunnel en janwillem meet hoe lang het duurt eer de gans zijn vrijheid kiest. Kim Holmén, internationaal directeur van het Noorse Poolinstituut bekijkt de samenwerking en maakt foto's.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20160726, 18:00 20160727, 16:15 20160726, 14:00 alle verslagjes met kleine foto's
verjaardags reisje tweede vangst hoe word ik geoloog?

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [vangen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.