www.poolstation.nl

weblog 2015


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Berenjacht

24 juli 2015

Dit is GEEN berenjacht. Maar toen mijn kinderen nog kleuters waren, gingen we vaak op een warme zomeravond naar de camping de Berenkuil in Grollo, naar het campingtheater. En iedere keer werd voorgezongen en daarna door het publiek herhaald: Wij gaan op Berenjacht... en daarna En wij nemen mee... En dan volgde een hele lijst van zaken die handig zijn als je op berenjacht gaat. En iedere keer was het de bedoeling de gehele lijst in de juiste volgorde op te noemen. Heerlijk, vol overgave deden wij en de kinderen mee.
Sindsdien komt altijd dat lied in mijn hoofd, als we onze spullen pakken voor een lange trip. Geweer, signaalpistool, walki-talki, sateliettelefoon, verrekijker en veiligheidsdeken. Drie mensen uit het Nederlands Poolstation gaan op pad naar de punt van het schiereiland Brøggerhavøya, hier 15 km vandaan. Ze zullen daar overnachten in de hut Geopol en pannekoeken bakken.
Doel van de reis is ringen lezen en ganzen tellen en twee plekken bekijken waar later deelnemers van de SEES.NL expeditie naar effecten willen kijken van een oude proefboring naar olie 40 jaar geleden. In de bodem van de meertjes willen ze proberen een archief te vinden uit die tijd. En ze zullen drie wildlifecamera's plaatsen zodat we beter kunnen volgen wat er gebeurt.
Als ze vertrekken zit het lied weer in mijn hoofd.

Op de foto hieronder zie je ze door het majestueuze landschap lopen. De berg links Schetelig is 719 meter hoog, meer dan 680 meter van de plek waar zij lopen tot de top.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20150721, 21:15 20150724, 10:30 20150724, 15:00 alle verslagjes met kleine foto's
Plezierreisje Berenjacht Ganzen en vossen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [expeditie]  [mensen]  [landschap]  [jonge poolonderzoeker]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.