www.poolstation.nl

weblog 2015


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Ganzen en vossen

24 juli 2015

Als je goed kijkt zie je in de foto hierboven geringde ganzen lopen. Door de ringen te lezen, probeer ik vast te stellen, welke gans waar zit en met hoeveel kuikens. Dat laatste verandert steeds omdat de poolvos ganzenkuikens eet. Aan het begin van de maand waren er gemiddeld 3 kuikens in een ganzenfamilie, nu is het er nog gemiddeld één, maar veel ganzen lopen zonder jongen. De ganzen zijn erg onrustig. Links in de video kun je zien hoe snel ze over de toendra grazen.
De vos moet ze ook hebben gadegeslaan. Ik zie de ganzen ineens naar het water rennen en de vos komt van grote afstand aan sprinten. Hij slaagt er in om twee grote kuikens te doden. Daarna brengt hij ze één voor één naar zijn bergplaats.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20150724, 10:30 20150724, 15:00 20151102, 14:00 alle verslagjes met kleine foto's
Berenjacht Ganzen en vossen Ganzen aangekomen in Schotland

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [poolvos]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.