www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

Predatie

8 juli 2019

Al enkele dagen zitten er drie nesten van noordse sternen rond de hondenhokken. De vos heeft ze nog niet gepredeerd. Misschien dat de nabijheid van de honden veilig is, maar ook de sternen zijn heel fel en verdedigen de nesten door hard te pikken en te poepen als je in de buurt komt. Ik verwachtte een vos, maar Kristle vroeg me een camera te plaatsen om de predatie beter te volgen. Dat leverde een spectaculaire foto op.
Het nest werd gepredeerd door een grote burgemeester met een kleurring wit ADF en een geolocator. Maar vooral de bebloede kop van de grote burgemeester laat zien dat het niet gemakkelijk is. Zelfs de aanvallende stern is in de foto te zien. De natuur is wreed. Niet alleen voor de prooi maarz elfs voor de predator.
Ik heb dit eerder gezien, maar met die vogel is het niet goed afgelopen. Die werd gedood door een hond toen hij in de kennel met de honden probeerde mee te eten.pages with keyword noordse sternNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist