www.poolstation.nl

weblog 2012


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
  Jon Aage Ødegaard verblijft als veteraan in het dorp. Hij geeft een lezing waarbij hij oude foto's laat zien. Hij heeft hier met zijn ouders gewoond in de tijd van de steenkoolmijn. Het gezin woonde in London II.

In 1967 werkte zijn vader nog steeds hier. Hij schoot op Kings Karl Forlandet een ijsbeermoeder en bracht een jonge ijsbeer mee naar huis. In die dagen werden er jaarlijks ongeveer 40 ijsberen geschoten vanuit dit dorp.

De ijsbeer groeide op in het dorp en werd getraind met een neusring voor een stier. Toen hij oud genoeg was werd hij losgelaten in het fjord, waar de ijsbeer zelf voorzag in zijn onderhoud.

Dit is een stukje film dat Jon liet zien tijdens zijn lezing. In de winter van 1968/69 bezocht Jon zijn vader en samen gingen ze kijken naar hun ijsbeer op Juttaholmen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20120726, 11:04 20120724, 19:45 20120726, 14:30 alle verslagjes met kleine foto's
vertrek van Suzanne tamme beer energie uitgave

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ijsbeer]  [geschiedenis]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.