www.poolstation.nl

weblog 2008


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

immuun activiteit

3 augustus 2008 20:15

De kuikens groeien snel en deze week meten we de activiteit van het immuunsysteem met twee nieuwe tests. Gisteren hebben we de kuikens ingeŽnt met rode bloedcellenm vandaag spuiten we op een plekje in de vleugel onderhuids een beetje lectine. De eerste test meet de mate waarin antilichamen worden gevormd (vaccinatie). de tweede test meet de directe reactie van de witte bloedcellen die naar een ontsteking komen (als bij een muggensteek). Beiden zijn maten voor de mate van paraatheid van het immuun systeem.
Claus Bech helpt me met deze test.
Claus vult de spuit met lectin Janwillem hoedt de ganzen
de plek van inspuiten wordt gemarkeerd de dikte meten van de vleugelhuid de dikte meten van de vleugelhuid
Eerst markeren we de plek van de injectie. Dan meten we de dikte van de huid aan de bovenkant van de vleugel en injecteren onderhuids 0.05 ml lectine.
Morgen meten we de dikte van de zwelling die hier optreedt.
de dikte meten van de vleugelhuid injecteren van de lectine injecteren van de lectine


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20080802, 14:35 20080803, 20:15 20080804, 09:32 alle verslagjes met kleine foto's
koeien immuun activiteit Harro was hier

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [inprenten]  [birdhealth]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.