www.poolstation.nl

weblog 2008


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

insectenval

11 juli 2008 18:16

 
de val legen We zijn dit jaar begonnen met het vangen van insecten. Het lijkt er op dat die al jaren op Spitsbergen toenemen, maar meetgegevens ontbreken. De insekten zijn een belangrijk voedsel voor vogels zoals sneeuwgorzen en steltlopers. De toename wordt in het algemeen gerelateerd aan de klimaatopwarming.
In het IPY-project ARTIC WOLVES hebben mijn Canadese collega's een nieuwe insectenval ontwikkeld, die al op 6 verschillende plekken in Canada worden uitgezet. I heb van hen vijf vallen gekregen, die we om de andere dag leeg halen.
Laagvliegende insecten komen in een net en hebben de optie naar boven of naar beneden te gaan. Aan beide kanten verstikken ze in zeepwater.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20080710, 20:55 20080711, 18:16 20080712, 10:05 alle verslagjes met kleine foto's
gletsjerfront insectenval onverwacht bezoek

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [global warming]  [sneeuwgors]  [wetenschap]  [insekten]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.