www.poolstation.nl

weblog 2022


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

eerste veldwerk

11 juni 2022

We hebben gisteren een veiligheidstraining gevolgd en zijn daarna naar de schietbaan geweeest. We zijn allemaal geslaagd. Vandaag gaan we het veld in om 8 cameras te hangen boven vegetatieplots om de ontwikkeling en bestuiving van Dryas te volgen (zie hier). Daarna plaatsten we 4 cameras op de bruggen over de rode rivier waar we de poolvos goed kunnen volgen (zie hier) en 6 cameras rond Brandalpynkten op vaste plaatsen waar we de dieren daar in beeld vangen. De foto hieronder is op Brandalpynkten. Zo krijgt Anne heel wat fotos om te analyseren, maar dat gaat tegenwoordig snel met haar programmatuur.

Een groepselfie op Brandalpynkten vlakbij de vuurtoirens. Van links nbaar rechts Anne Vorenkamp, Pyter Bootsma en Maarten Loonen.

En als we omdraaien is aan de overkant van het meer een stukje van de nieuwe telescopen van Kartverket te zien. Daar meten ze de positie van de aarde in de ruimte (zie hier).

De afbeeldingen hieronder zijn gemaakt door Pyter Bootsma.

 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20220608, 17:30 20220611, 16:00 20220612, 18:20 alle verslagjes met kleine foto's
eerste ijsbeer eerste veldwerk andere eidereenden