www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

een perfecte dag

14 August 2021

Vandaag is het prachtig weer en Christoph en Maarten gaan naar Ossian Sars om daar meertjes te bemonsteren. Ossian Sars is een spectaculaire plek. Unieke planten en een grote vogelklif. Het blijkt een prachtige dag voor 360 graden videos. Hieronder vind je vioer voorbeelden die onderdeel zijn van arcticexplorer, een programma waarbij we schoolkinderen mee willen nemen op een virtuele expeditie.
- varen langs ijsbergen
- net voor de landing een ijsbeer gespot
- de spectaculaire vogelklif
- terug naar de boot door een kloof
Al deze videos zijn volledig rondom gefilmd. Met je muis kun je bepalen naar welke kant je kijkt. Nog spectaculairder als je een VR-bril gebruikt.

Hierboven: Het is laagwater en de wind heeft al het ijs doen stranden op de ondieptes van Leirholmen. Het strand ligt vol met ijs en de grotere ijsbergen liggen vast, omdat ze vier keer dieper steken onder water dan boven het water. De gletsjers worden snel kleiner, maar het ijs geeft een spectaculair noordpoolgevoel.

Hieronder: We wilden het anker uitgooien om op het eiland te landen en zien ineens een ijsbeer staan. Dat plan gaat dus niet door. Maar van ver kunnen we prachtig de ijsbeer gade slaan. Helaas blijft er weinig over op de video. De volgende video heeft meer actie.


Hierboven: Een bezoek aan de vogelklif. Overal schreeuwen de drieteenmeeuwen kittiwake, kittiwake. De dikbekzeekoeten zijn al van de klif gesprongen en zwemmen verder op zee. Zo hoeven de ouders niet steeds met vis aan te komen vliegen.

Hieronder: We verlaten Ossian Sars en volgen een riviertje naar de kust. Het is een spectaculaire kloof. [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210803, 18:00 20210804, 12:00 20210804, 15:00 alle verslagjes met kleine foto's
speedtest een perfecte dag foto's van de perfecte dag

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [arcticexplorer.nl]  [ijsbeer]  [drieteenmeeuw]  [landschap]  [gletsjers]  [video]  [360 video]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.