www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

ganzen vangen op Storholmen

10 augustus 2021

We hebben 53 ganzen bij elkaar gedreven en gevangen op het eiland Storholmen in het Kongsfjord. Ik heb geƫxperimenteerd met een time lapse en een 360 graden video. Helaas is de video van de drijfjacht niet gelukt. In de time lapse video hebben we de ganzen net gevangen en wachten twee uur totdat ze hun darmen hebben geleegd. Want ze poepen zoveel, dat het anders een smerige bedoeling wordt op mijn schoot. Na de twee uur vullen we zoveel mogelijk kleine doosjes met een gans. Die wordt daarna gewogen, geringd en gemeten. Ganzen zonder jongen (met lange slagpennen, omdat ze eerder ruien) worden meteen losgelaten. Mogelijke ouders houden we vast tot het eind zodat ze samen met de jongen kunnen worden losgelaten.
In de tweede video kun je rondkijken en beter zien wat we doen. De eerste gans in deze video heeft een neckring om waarin een GPS logger zit. Daardoor weten we de exacte positie waarop de gans iedere 15 minuten is geweest, nu al meer dan een jaar. Erg interessant bij trekvogels. Gebruik je muis om het beeld te verblaatsen en met het muiswiel kun je zelfs wat inzoomen. Veel plezier.


Hieronder is het een 360 graden video, die we maken voor het schoolproject van arcticexplorer.nl Gebruik je muis en bekijk het op volle schermgrootte.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210807, 17:45 20210810, 12:00 20210814, 08:00 alle verslagjes met kleine foto's
moord ganzen vangen op Storholmen actie voor het klimaat

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [vangen]  [rui]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.