www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

moeder ijsbeer

12 juli 2021 10:00

Mo Verhoeven dronk een kopje koffie voor hij het veld in zou gaan, in de lounge van het servicegebouw. Hij keek door de telescoop naar broedende ganzen op het dichtstbijzijnde eiland en zag ineens twee beren. Op zijn sokken snelde hij naar beneden om anderen te waarschuwen en gleed bijna uit op de trap. Hij had ieders aandacht in het restaurant door de bijna duikeling, maar was die ook meteen weer kwijt toen hij "polar bear on island" had gezegd.
Mikael en Simen waren bijna klaar voor vertrek met het vliegtuig en voor hen was dit de eerste (enige) ijsbeer. Meteen twee ijsberen, want het was een moeder met jong, dat haar weinig enthousiast op afstand volgde.
Vanaf het dak van het AWIPEV observatory, maakte Fieke Rader enkele foto's. Fieke houdt in dit gebouw alle apparaten aan de gang. De beer passeerde op grote afstand achter het dorp langs. De moederbeer vond het duidelijk plezierig om over de sneeuw te lopen.
Mark Goldner is een leraar uit de USA, die voor de tweede keer hier komt met Julie Brigham-Grette. Hij maakte de video hieronder.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210708, 15:00 20210712, 10:00 20210712, 15:00 alle verslagjes met kleine foto's
noordse sternen kuikens bestuderen moeder ijsbeer poolvos valt aan

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ijsbeer]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.