www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

minister open het service-gebouw

28 juni 2021

Vandaag is de Noorse minister van Klimaat en Milieu, Sveinung Rotevatn, op bezoek om het centrale gebouw van Kings Bay te openen. Het gebouw is de plek met kantoren, maar ook de plek waar we met z'n allen eten. Het gebouw was aan het verzakken door de smeltende permafrost. Nu is het opnieuw gefundeerd op de diepere rotsen. Er is een delegatie van 6 personen van het ministerie.
De Gouverneur van Spitsbergen, Lars Fause, de directeur van het Noorse Polaire Instituut, Ole Arve Misund, en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Kings Bay, Tor Instanes, zijn ook naar hier gekomen. Links op de onderstaande foto maakt de gouverneur een foto van de minister die bezig is aan zijn toespraak.
Als voorzitter van de Ny-Ă…lesund Science Managers Committee NySMAC, ben ik gevraagd ook een woordje te zeggen. Later op de middag heb ik een half uur overleg met de minister en zijn delegatie.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210627, 17:32 20210628, 14:20 20210629, 11:00 alle verslagjes met kleine foto's
tuinieren minister opent gebouw studenten van NTNU

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  [dorp]  [bezoekers]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.