www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

storholmen

12 juni 2021 14:00

Storholmen is het grootste eiland in het fjord en meestal ligt het vol met honderden nesten van brandganzen en eidereenden. Vandaag is een prachtige zonnige dag zonder wind, maar vanwege het late voorjaar met veel sneeuw is het aantal nesten op het eiland erg laag. De eerste dag tellen we 229 ganzenlegsels met een gemiddelde legselgrootte van slechts 3.0 eieren. Normaal is bijna 5.

We nemen foto's van de eieren omn vast te stellen hoeveel legsels last hebben van nestvlooien. Dit nest heeft het flink te pakken.

Veel legsels verschillen flink in de kleur van de eieren. Dit is het gevolg van eidumping door een ander vrouwtje, dat zelf nog geen sneeuwvrij plekje had kunnen vinden.

Hier is het duidelijk, doordat het groene ei van een eidereend is.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210610, 15:00 20210612, 13:00 20210613, 23:00 alle verslagjes met kleine foto's
eerste bezoek aan broedeiland storholmen europees voetbal

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [nesten controleren]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.