www.poolstation.nl

weblog 2021


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

essays door Ramsey Nasr

29 maart 2021

  Ramsey Nasr is in twee verschillende jaren, 2013 en 2014, op bezoek geweest in het station. Hij is duidelijk geïnspireerd door zijn verblijven op Spitsbergen. In 2013 vertelde hij er al over in deze video. Het jaar erop vroeg hij om een lange tocht alleen te maken.
Nu heeft hij in een boek drie essays gebundeld, die de covid-19 epidemie en de klimaatcrisis ontleden als twee rampen die fundamenteel met elkaar verbonden zijn. Hij roept op tot verandering, een opstand. In het boek verwijst hij naar zijn bezoeken aan Spitsbergen die hem een kader hebben gegeven om na te denken over depositie en rol van de mensheid. Grote woorden die op een erudiete en kunstzinnige wijze tot een logisch betoog zijn gekneed. Ik vind het weer een meesterwerk.

In het radioprogramma Kunststof van NPO1 geeft hij een mooi interview op 6 april 2021, dat als podcast beluisterd kan worden. Hierin vertelt hij nog een keer wat Spitsbergen voor hem heeft betekent.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20210329, 10:00 20210329, 12:00 20210413, 10:30 alle verslagjes met kleine foto's
begraasde toendra essay door ramsey nasr geopolitiek en wetenschap

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [kunstenaar]  [artist]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.