www.poolstation.nl

weblog 2008


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Wegwijs onderweg

8-9 juni 2008 11:00

 
Ik dacht dit jaar maar te beginnen met reistips voor al die mensen die nog hier naar toe komen. Tip 1: Pas op voor zakkenrollers. In de trein naar Schiphol ben ik bestolen van 2 fotocamera's en een videocamera. De coupé zat vol met mensen die allemaal op hun bagage aan het letten waren, en nog slaagden twee jongens er in om ons af te leiden en bij mij en een andere persoon vanonder de stoel een tas mee te nemen. Wat een ergernis en jammer van de opnamen die er al op stonden. Ik heb op Schiphol alles nieuw gekocht, maar de opnamen krijg ik nooit meer terug.
1: SAS service desk in de bagage hal 2: Marianne's Polarrigen 3: Route naar Luftransport
Tip 2: Op Schiphol is er altijd verwarring, of de bagage wel of niet in Oslo van de band moet worden gehaald en door de douane moet worden meegenomen. Ze zeggen altijd dat dat zo hoort, masar de praktijk is anders. Als het vliegtuig rechtstreeks vanaf Oslo naar Longyearbyen gaat (geen extra tussenlanding in Noorwegen), en als de bagage is doorgelabeld naar de eindbestemming, dan verschijn hij NIET op de lopende band in Oslo. In praktijk loop ik altijd in de bagagehal meteen door naar de SAS service desk. Trek een nummer en check aan de balie of je bagage inderdaad door gaat. Dan sta je geen uur te wachten.
Tip 3: De bus brengt je voor 50 NOK per persoon naar Marianne Polarrigen, de taxi kost 120 NOK. Daar aangekomen is de receptie wat lastig te vinden. Het is de deur midden op de middelste foto. Er staat "resepsjon" boven in vage letters. Als je binnen gaat, schoenen uitdoen. Vanaf nu moet je dat overal aanwennen.
4: Route naar Luftransport 5: Route naar Luftransport 6: de hangar van Lufttransport
Tip 4: Voor het vliegtuig naar Ny-Ålesund moet je je melden bij Lufttransport op de luchthaven. Dat is op de derde foto de trap op en rechts de deur in. je komt dan op een overdekte gallerij (foto 4) en de eerste deur brengt je binnen in een halletje (foto 5). De deur rechtdoor gaat naar de hangar, waar iemand de bagage weegt en je op de passagierslijst aanvinkt. Dan terug naar het halletje. De deur links brengt je in een garderobe waarvanuit je met een trap naar de wachtruimte boven gaat. Achter de boekenkast kun je gratis koffie nemen.
Tip 5: Alle bagage gaat in het ruim, maar neem wel je fotocamera mee in het vliegtuig. Het is veel lawaai tijdens de vlucht. Oordopjes zijn soms fijn. Tip 6: Geniet van de reis, maar bereid je ook voor op veel wachten.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20070805, 20:00 20080609, 11:00 20080609, 11:15 alle verslagjes met kleine foto's
veel hulp wegwijs onderweg sneeuwbedekking

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [station]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.