www.poolstation.nl

weblog 2017


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

gestrand

23 juli 2017

Frits en Martine wilden in Krossfjorden monsteren en Sanne en Yuta gaan ook mee om een meertje te bezoeken. We leggen de boot vast met twee ankers en beoordelen de laagwaterlijk als de grens tussen de keien en het zand. Dat blijkt niet juist. Als we drie uur later weer bij de boot komen, is die net drooggevallen. maar het wordt nog droger. Het water trekt extreem ver weg. we zetten lijnen in de modder om de beweging van de waterlijn te volgen.
Sanne en Mare doen in de 4.5 uur wachten een dutje onder de nooddeken. Yuta Morii maakte de foto's.
The last moments before the boat floats again.
Yutta besteed de wachttijd goed door op zoek te gaan naar zeebeestjes. Hij filmt deze prachtige kwal Net na midernacht zijn we weer op weg. Het is volop licht en ik wil snel thuis zijn. Op volle snelheid maakte Yuta deze video.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20170723, 14:00 20170723, 19:00 20170724, 13:00 alle verslagjes met kleine foto's
skelet walrus gestrand mosselen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [expeditie]  [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.