www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Onafhankelijk

21 juni 2016

Vandaag moeten er nesten gecontroleerd worden op Storholmen, want er zijn er veel aan het uitkomen. We hebben een kleine zodiac, die het best vaart met niet meer dan twee personen. Daarom moet het nu maar eens gebeuren. Margje en Suzanne gaan samen. Onafhankelijke meiden. Na een volledige instructie over starten, knopen en ankeren gaan ze op weg.
Ze gaan vol goede moed op pad en krijgen er flink van langs op het eiland.
Er zijn al heel wat nesten aan het uitkomen.
Als ze aan de terugweg beginnen is het oliepeil van de motor te laag. Een rood lichtje brand en de motor stottert. Maarten legt via de radio uit hoe ze het moeten bijvullen en gaat daarna een boot, survivalpak en geweer regelen als hij voor assistentie het water op moet. Maar dan komt al de melding. Meiden in de haven en alles opgelost. Ik ben er trots op.

Bovenste foto van Maarten Loonen, alle andere zijn genomen door Suzanne Lubbe. [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20160620, 10:00 20160621, 20:30 20160622, 22:00 alle verslagjes met kleine foto's
pijpen leggen onafhankelijk bemanning

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.