www.poolstation.nl

weblog 2016


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Microwave

12 June 2016

Hierboven: Dit is Wenzel. He is professor in the antroplogie in Oslo en bestudeert de wetenschappers in Ny-Ålesund door mee te doen in ons veldwerk. Vandaag is hij dus veldassistent en wordt gebruikt als muilezel.
Soms is wetenschap prachtig, soms is het wat aan de zware kant. Dit was zo'n dag. Met een generator, 20 liter brandstof en een grote magnetron op pad om ganzennesten te ontdoen van stekende insecten. Twee jaar geleden gebruikten we een insectenpoeder. Daardoor namen de vlooienlarven in aantal af, maar was er geen meetbaar effect op de volwassen vlooien. Nu wilden we meer zekerheid en milieu-vriendelijker zijn. Daarom deze actie met de magnetron, maar die was wel veel ingewikkelder. Na het eerste uur leek het er op dat we 15 uur nodig zouden hebben. Gelukkig konden we met 4 man aan de slag en waren we om 21 uur klaar.
Deze gans beet me in de jas.
Magnetron op de toendra. In de achtergrond een broedende gans.
Terug naar de boot na een lange dag werk.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20151005, 00:15 20160612, 12:00 20160613, 12:45 alle verslagjes met kleine foto's
donkere tijden magnetron vos

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [nesten controleren]  [insekten]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.