www.poolstation.nl

weblog 2015


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Warm weer

9 juli 2015 15:00

Vandaag is het een recordwarmte met 13 graden Celsius. Margje gaat naar Storholmen dons verzamelen en ik ga met haar mee als ijsbeerwacht. Na alle verhalen van de afgelopen dagen kunnen we beter wat voorzichtiger zijn, hoewel het veel te warm lijkt voor een ijsbeer.

De laatste brandgansnesten staan op uitkomen en in de verlaten nesten springen de vlooien haast vanzelf bij Margje in de tas.
Na Storhholmen, is het water zo vlak dat we besluiten tot een extra tripje naar het gletsjerfront.
We eindigen met een nestcontrole op Prins heinrich. Alle ganzen zijn hier uitgekomen, maar ook de sternenkolonie is verdwenen. Vijfenveertig nesten opgegeten door Grote Burgemeesters.

Twintig jaar geleden heb ik een exclosure op het eiland gezet. Een plekje waar de ganzen niet meer konden grazen. Nu kun je daar zien hoe de vegetatie er uit zou zien zonder ganzen. De exclosure staat vol met Cerastium arcticum and Saxifraga cernua. De ganzen zijn dol op deze planten.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20150708, 22:00 20150709, 15:00 20150710, 09:00 alle verslagjes met kleine foto's
IJsbeer op Gerdøya Warm weer Graven rond London

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [brandgans]  [nesten controleren]  [noordse stern]  [gletsjers]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.