www.poolstation.nl

weblog 2012


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
 

vegetatie experiment

15 juni 2012

Dit jaar hebben we weer een nieuw vegetatie experiment. We gaan kleine plotjes versnellen en vertragen. Op de toendra hebben we twaalf trio's uitgezet. Een plot met een broeikasje, een plot dat we bedekken met sneeuw voor minstens een week, en een plot waar niets is gebeurd. Alle plotjes kunnen voorlopig niet begraasd worden doordat er een stukje gaas omheen staat. We gaan over een maand vergelijken wat de effecten zijn op de hoeveelheid gras, maar vooral ook op de kwaliteit van het gras. En we laten de plotjes begrazen om erachter te komen wat de keuze is van de ganzen.

Bijzonder aan dit experiment is, dat het een samenwerkingsverband is tussen Nederland en China. Ik doe dit experiment samen met prof. Qi Zhao. We hebben elkaar in 2009 ontmoet en besloten dat we samen veldwerk wilden gaan proberen. Dat is dit jaar gelukt.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20120615, 12:00 20120615, 15:30 20120616, 1800 alle verslagjes met kleine foto's
poppenkast met toeristen vegetatie experiment stuphallet

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [plants]  [planten]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.